Udredning og behandling af børne-

og ungdomspsykiatriske lidelser


Vi tilbyder udredning og behandling af:


  • Depression, angst og OCD hos børn og unge.
  • Neuropsykiatriske udviklingsforstyrrelser såsom ADHD, autismespektrumforstyrrelser, tics og Tourettes Syndrom samt komorbide tilstande hertil:
    • Belastnings- og tilpasningsreaktioner, fx PTSD.
    • Søvnforstyrrelser 
    • Angst og OCD
    • Depression
    • Spiseforstyrrelse
    • Psykose
  • Vi gør brug af mentaliseringsbaseret terapi, systemisk og narrativ terapi, EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) terapi og klinisk hypnoterapi
  • Vi gør også brug af medicinsk behandling, så som angstdæmpende medicin/antidepressiva, antipsykotika og søvnregulerende medicin. Alle medicin ordinationer vil altid være ajourført på Det Fælles Medicinkort (FMK).
  • Ved behov for blodprøver og ekg i forbindelse med opstart og kontrol af medicinsk behandling henvises til Dansk Sundheds- og Vaccinationsteam i Charlottenlund (http://ds-vt.dk)
  • Vi har tæt samarbejde med "Talentudvikling i Skolen" ved Sarah Søndergård omkring rådgivning og vejledning af forældre og skoler i forhold til børn og unge med høj begavelse.

    Talenter og højtbegavede børn i skolen | Talentudvikling i skolen (talentudvikling-skole.dk)

    Ligesom vi kan foretage WPPSI, WISC-V og WAIS-IV.

Målgruppe for udredning og behandling er 6-20-årige. 


Alle forløb individualiseres og tilpasses barnets/den unges og familiens behov.


Mulighed for udredning og behandling hjemme ved familien, hvis det ikke er muligt for barnet/den unge at møde frem. 


Vi foretrækker, at konsultationerne sker ved direkte kontakt, men der kan, hvis familien ønsker det fx. grundet lange afstande, oprettes online konsultationer. 


Der tilbydes psykiatrisk konsulentfunktion for bo- og behandlingssteder samt kommuner, PPR og almen praksis. 


Vi udfører også undervisning og psykoedukation indenfor børne- og ungdomspsykiatri.


Hyppigt anvendte diagnostiske redskaber, som vi gør brug af, er: K-SADS-PL, CYBOCS, ADOS-II, WPSSI, WISC-V og WAIS-IV, PSE, EASE, TOVA, BRIEF, ADHD-RS, DIVA-5, SRS-2, SCQ, SCID-V, ADI, RCADS, YGTSS og CAT-Q.


SAMTYKKE

Begge forældremyndighedsindehavere skal give informeret samtykke til udredning og behandling. Det betyder, at begge parter skal være enige i deres barn udredning og behandling. Det forventes, at forældrene samarbejder og gensidigt informerer hinanden omkring forhold vedrørende barnets behandling og udredning. Når en ung er fyldt 15 år kan de selv tage stilling til udredning og behandling, men forældrene vil blive informeret således, at de kan støtte den unge i deres beslutningsproces. Hvis der er to forældremyndighedsindehavere har begge ret til aktindsigt i patientens journal frem til barnet fylder 18 år. 


Der udleveres IKKE sagsakter til andre, medmindre I har specifikt har givet samtykke hertil, fx statusattester til kommunen. Vi vil som udgangspunkt selv bede jer udlevere erklæringer til relevante samarbejdspartnere. Vi er dog underlagt skærpet underretningspligt, og typisk i forbindelse med behov for at foretage underretning vil dette som udgangspunkt være sket i tæt dialog sammen med jer. Vi er også underlagt at udlevere journalnotater i forbindelse med klagesager til Styrelsen for Patientklager eller ved praksis tilsyn ved Styrelsen for Patientsikkerhed.